LUPICE VELIKOG SRCA

Udruga „Veliko srce malom srcu“,  i ŽKK Novi Zagreb, hrvatskog predstavnika u ženskoj Euroligi danas su postigli dogovor o humanitarnoj suradnji, koja će zasigurno pomoći ovoj neprofitnoj udruzi u nabavci financijskih sredstava za opremanje suvremenog laboratorija za kateterizaciju i angiokardiografiju srca u djece.

Naime, ove sezone će posjetitelji svih utakmica ŽKK Novi Zagreb, i to u svim natjecateljskim kategorijama, od mlađih kadetkinja do Eurolige, plaćati ulaznice. Iako će se raditi o simboličnoj cijeni ulaznica, posebno za mlađe kategorije, sav prihod od prodaje biti će doniran i uplaćivan na račun Udruge Veliko srce malom srcu. Iako cijene pojedinačnih ulaznica još nisu određene, kao ni cijene godišnjih ulaznica i paketa, očekuje se da bi ukupni prihod doniran na račun udruge mogao iznositi oko 50.000 kn.

„Svaki roditelj najbolje zna kako se osjeća kada mu je dijete bolesno, a pogotovo ako se rodi sa srčanom greškom i kad svaki dan strepi nad svojim djetetom. Zato smo svi mi u upravi kluba, a svi smo roditelji, kao i neke od naših igračica, jako osjetljivi na potrebe ovih dječaka i djevojčica, kao i njihovih roditelja, koji vode svakodnevnu bitku za svoju djecu. Jedan zaista mali korak u našoj socijalnoj ulozi, koju svaki sportski kolektiv ima, je pomoći onima koji su potrebiti. Mi smo proteklih godina često puta donirali djeci bez roditeljskog doma, ove smo sezone odlučili pomoći Udruzi „Veliko srce malom srcu“. Vjerujemo da će roditelji naših malih igračica, naši navijači i svi ljubitelji ženske košarke, koji će dolaziti na naše utakmice, podržati ovu humanitarnu akciju, jer ova hrabri mališani i njihovi roditelji zasigurno trebaju našu pomoć“ – rekao je predsjednik ŽKK Novi Zagreb, Vladimir Ivanković.

„Ponosne smo što ćemo na dresovima nositi znak ove humanitarne udruge. Dobro je činiti dobro.“ – rekla je kapetanica Novog Zagreba i hrvatske reprezentacije, jedna od najboljih europskih igračica, Sandra Mandir.

„Uistinu samo zahvalni ŽKK Novi Zagreb što nas je odlučio podržati u našoj akciji. Naša djeca imaju srčane greške i bolesti, oni vjerojatno nikada neće moći biti vrhunske sportašice i sportaši, jer ne mogu podnijeti takve napore. Njihova srca imaju grešku, ali su njihovi snovi savršeni! A kad čovjek ima san, ma koliko velik ili malen bio, ništa nije nemoguće! To se i pokazalo u slučaju suradnje naše Udruge „Veliko srce malom srcu“ i košarkašica Novog Zagreba. Igračice i uprava kluba su otvorili svoja velika srca za ona mala koja kucaju nešto drukčije. Time su pokazali veličinu, snagu, izvrsnost i ljudskost. A to su osobine koje pokreću svakog sportaša. I zato, pozivamo sve na utakmice ŽKK Novi Zagreb, za koje će velika i mala srca glasno navijati s tribina“ – kazala je dopredsjednica Udruge „Veliko srce malom srcu“, Barbara Brzaj.

Prvu službenu utakmicu, s kojeg će prihod biti doniran udruzi Veliko srce malom srcu, Lupice će igrati 26. rujna 2012. godine protiv beogradskog Partizana u dvorani u Trnskom.

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)