Strucno predavanje u Metkoviću

U organizaciji  Udruge Veliko srce malom srcu te liječnika  i aktivista Udruge u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u Gradskom  kulturnom središtu Metković održano je predavanje na temu „Dijete sa srčanim greškama“

Udruga već šestu godinu za redom organizira predavanja po cijeloj Hrvatskoj. Ovu subotu u Gradskom središtu u Metkoviću niz predavača pružilo je sudionicima puno informacija o djeci sa srčanim greškama. Transport djeteta sa srčanom greškom je problem s kojim se nosi naša najjužnija županija, no cilj je naših liječnika svako dijete sa srčanom greškom bude prepoznato tijekom trudnoće te  da trudnica bude upućena da rodi tamo gdje će se po porodu i odmah zbrinuti dijete sa srčanom greškom, poručio je dr. Krmek .
Roditelji članovi udruge su kroz svoja svjedoćanstava predavanju dodali zanimljivu notu. Kako se nositi sa samom spoznajom da imaš bolesno dijete, kako nastaviti živjeti…kako otkriti lijepotu i u svakom naporu pronaći snagu za dalje samo su neke od riječi naših roditelja.
Dr Sršen Krstulović govorila je o prirođenim srčanim greškama djece rođene u Dubrovačkom rodilištu u periodu od 2005-2014.godine. Dr. Dražen Belina kardiokirurg u svom izlaganju je govorio o Kardijalnoj kirurgiji u službi djece sa srčanim bolestima, te o stanju u struci. Prof. dr. sc. Ivan Malčić govorio je o Biofilijskoj etici koja izvire iz pedijatrijske kardiologije. Ljubav prema životu je neograničena, a osobito mora biti naglašena kod liječnika , koji trebaju na najbolji i najdublji mogući način spoznati gdje je granica života u bolesnog djeteta i tu granicu onda doseći svojim radom i trudom, kako bi uspostavili što bolju kvalitetu života.
Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali te se vidimo koji drugi puta.

Pogledajte fotogaleriju:

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *