Veliko srce Zagrebačkog Holdinga!

Na ovakav sunčani dan, nije se tesko prisjetiti nedavnog ljeta i ljetovanja!
Koristimo priliku zahvaliti Zagrebačkom Holdingu na velikoj donaciji kojom je omogućeno ljetovanje od 8 punih pansiona za u gradu Skradinu, u blizini Šibenika, za čak 40 roditelja i djece- članova naše Udruge!

Naši članovi bili su smješteni u Hostelu Loda koji je i inače namijenjen upravo smještaju grupa sa djecom.
Starovjekovna je to zgrada koja ima svoju bogatu povijest i na prvi pogled odaje dojam obične kuće, no njezina unutrašnjost govori o dubokoj starosti. Ono najbitnije je što svaku kuću čine ljudi, pa tako i ovu “kuću” čine dragi, topli ljudi , koji su nas dočekali i prihvatili vrlo srdačno i ljubazno. Osoblje je to sa kojim smo se brzo povezali i sprijateljili do te mjere da smo svaku kavu zajedno pili!

S obzirom da nas vrijeme nije poslužilo za kupanje, to smo vrijeme vrlo bogato iskoristili za izlete i obilazak sredovjekovnog sajma u Šibeniku, Frankopanske tvrđave,Skradinski buka,Visovca,Manojlovačkih slapova,arheloškog lokaliteta Burnum,Roškog slapa,Manastira Krka, Zadra,Knina i nezaobilaznih slapova Krke!

Ono što je najvrijednije i što je bio cilj ovakve organizacije je da su ovakva ljetovanja i druženja izuzetno vrijedne prilike jer spajaju ljude istih ili sličnih sudbina, prilike su ti da barem na tih par dana sve izgleda drugačije, gdje možda naša priča podijeljena sa nekim drugim sudbinama dobiva drugačiju težinu! “Osobno, iako vrlo potresena svjedočanstvom obitelji koja je svu kćerkicu izgubila, ponovno sam bila presretna i zahvalna što je moja preživjela, iako sam se u jednom trenutku osjećala užasno teško zbog njih koji su svoje dijete oplakivali a ja sam svoju grlila…No, to je samo još jedno novo prijateljstvo koje smo tom prilikom zadobili! Nadam se da je radost prijateljstva obostrana, unatoč različitim sudbinama! Vjerujem da je i moja kćer, slušajući njih, nešto izvukla iz te priče!”, rekla je naša članica Gordana Prebeg o svome iskustvu.

Ovo je prvi put da je Udruga sudjelovala u ovakvim organizacijama i da nam je omogućeno ljetovanje,nakon mnogo truda pojedinaca i aktivnih članova, a sve zbog prepoznate potrebe da roditeljima i djeci koji su suočeni s teškim bolestima zaista treba jedan zajednički odmor i odmak od često teške svakodnevnice.
Voljeli bismo da iduće godine bude puno više prijavljenih i zainteresiranih članova nego ove godine budući da su svim članovima otvorena vrata.

Ovom prilikom zahvaljujemo i šaljemo iskrene pozdrave gospodinu Nenadu Viduki, voditelju Hostela Loda, predivnoj gđici Iris kao zamjenici voditelja, kuharici Jasni, Tonki, Lidiji, Nikolini, šarmantnom Jozi, a posebno cijelom Zagrebačkom holdingu bez čije Donacije ništa ne bi bilo izvedivo!

 

You may also like...