Uljepšali im blagdane! Udruga darivala djecu na kardiologiji

Već osmi put udruga “Veliko srce malom srcu” organizirala je božićno darivanje na odjelu dječje kardiologije KBC-a Zagreb. Ove godine osigurali su poklone i za roditelje, a odjelu su donirali potrebnu opremu

Lijepo je vidjeti taj osmijeh na licima djece i roditelja te nam je drago da ih možemo razveseliti, rekla je dopredsjednica udruge “Veliko srce malom srcu” Barbara Brzaj.

Već osmi put organizirali smo božićno darivanje na odjelu dječje kardiologije KBC-a Zagreb, a nekoliko dana prije darivali smo i djecu u riječkoj bolnici.

Djeci smo, uz pomoć svojih donatora, osigurali igračke i poklon pakete, a po prvi puta smo ove godine pripremili poklone i za majke.

– Neizmjerno smo zahvalni svim našim donatorima što su se odazvali na naše zamolbe. Po prvi puta imamo poklone i za majke. To nije bilo dogovoreno, ali su se donatori sami odlučili osigurati to. Također, imamo i mnoge potrepštine za sam odjel, od gumenih rukavica, vlažnih maramica, itd. – objasnila je Brzaj.

Odjelu dječje kirurgije donirali smo i dva monitora vitalnih funkcija s dodatnim priključcima, tri pulsna oksimetra i dva tlakomjera, sve u vrijednosti od 25.000 kuna. Ukupno je ove godine udruga bolnicama donirala opreme u vrijednosti 250.000 kuna.

– Mi smo svi roditelji u udruzi prošli ovo što prolaze roditelji djece koja su trenutno na odjelima kardiologije, bilo gdje u Hrvatskoj. Zato ih i pozivamo da nam se jave, možemo ih educirati i možemo im pomoći. Nadamo se da će ova priča ići i dalje da možemo i razveseliti djecu, roditelje, da im pokažemo da nisu sami – složni su u udruzi.

You may also like...