“Strka za malo srce” – Humanitarna trka od 148 km

U subotu 11.07. u 16 sati su članovi trail i treking kluba „Strka“, te prijatelji kluba i svi koji žele sudjelovati u humanitarnoj akciji krenuli na trkačku turu iz Rame (BiH) do Solina. 

Trail i treking klub Strka organizirala je humanitarnu akciju „Strka za malo srce“ kojom se prikupljaju sredstva za udrugu „Veliko srce malom srcu“ koja vodi brigu o djeci sa srčanim  problemima. Trenutno udruga prikuplja novac za AVD uređaje – prijenosne uređaje za oživljavanje u slučaju zastoja rada srca i novac od ove akcije ide u tu svrhu.

-Svi nekako žurimo za svojim životom i ne osvrćemo se na probleme u našoj okolini. Mi kao klub smo odlučili ovom trkom pomoći onima kojima je zaista potrebno. Bolesti srca nije nešto s čime se susreću samo odrasli, nego i određeni postotak djece već rođenjem su srčani bolesnici. Ovom akcijom želimo pomoći udruzi koja pomaže bolesnoj djeci na putu ozdravljenja. Osim samog novca koji želimo prikupiti važno nam je i da senzibiliziramo javnost oko ovog pitanja tako da svatko može doprinijeti ili donacijom ili sudjelovanjem s nama makar i na kratkom dijelu staze – izjavio je iz organizacijskog tima profesor kineziologije i član kluba „Strka“ Marko Herman.

Ruta je išla nedavno označenom hodočasničkom stazom Rama – Solin u ukupnoj dužini 148 km i s 2750m ukupne visine i 3350m ukupnog silaska. Akcija je imala i podršku HGSS-a čije je vozilo bilo u pratnji trkača.

U Sinju i Solinu su bili volonteri udruge.

Posebno se zahvaljujemo svim trkačima te trail i tracking klubu “Strka”, a također i našim vrijednim volonterima Antoniji Zekić, Zrinki Katić, Katarini Zec.

Pogledajte fotogaleriju:

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *