Simpozij Pedijatrijske kardiologije u Osijeku

Povodom VI. Simpozija Pedijatrijske kardiologije i reumatologije u Osijeku naša Udruga kao usko vezana boravila je također u tom prekrasnom gradu.
Info pult u sklopu Simpozija pružio je uvid u rad Udruge mnogim pedijatrijskim kardiolozima, liječnicima i gostima grada Osijeka.

Simpozij Osijek 2011
Zanimljiva predavanja koja su se smjenjivala pružala su puno informacija. Na poziv Dr. Dorner prilikom kratke izjave za lokalnu televiziju uz liječnike je stala i tajnica Udruge g. Tanja Grahovac koja je ukratko upoznala javnost sa ciljevima Udruge te pozvala roditelje Slavonsko – Baranjske županije da se pridruže Udruzi.

Za vrijeme odvijanja Simpozija, na glavnom Osječkom trgu članice Udruge također majke djece sa srčanim bolestima su uz promotivne artikle pokušale približiti rad Udruge javnosti. Uz pčelare Slavonsko – Baranjske županije koji su ponudili svoju pomoću u daljnjem tijeku akcije, i mnogi prolaznici su pozitivno reagirali rekavši kako djecu malene borce treba čuvati

Drugi dan Simpozija je protekao u posjetu Vukovarskoj bolnici. Dr. Vesna Bosanac dala je vrlo slikovit prizor bolnice te rada u njoj za vrijeme najtežih dana Vukovara. Posjet muzeju je bio i više od samog posjeta.Bio je kao dodir sa onim nestvarnim, pomalo zaboravljenim. Patnja Vukovara bila je toliko stvarna.
Nakon odavanja dužnog poštovanja prema braniteljima Vukovara krenuli smo put Zagreba.

Hvala Osijeku !!!

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)