Rijeka: Djed Božićnjak donio je darove djeci u bolnici Kantrida

Hvale vrijedno veselje, koje je bolesnoj dječici uljepšalo predblagdansko vrijeme, organizirala je udruga Veliko srce malom srcu, koja već petu godinu za redom daruje djecu u Rijeci, a osmu u Zagrebu

Djed Božićnjak, sa svojim najvjernijim vilenjakom, u utorak je pravo iz Latvije stigao u riječku Dječju bolnicu Kantrida gdje su ga dočekala ozarena i nasmijana dječja lica na Odjelima klinike za pedijatriju. Nestrpljivim mališanima darovao je darove, a dok im je pričao o svojoj dalekoj zemlji na sjevernom polu, zajedno su uživali u slasnim fritulama koje je pripremio simpatični vilenjak.

Hvale vrijedno veselje, koje je bolesnoj dječici uljepšalo predblagdansko vrijeme, organizirala je udruga Veliko srce malom srcu, koja već petu godinu za redom daruje djecu u Rijeci, a osmu u Zagrebu. No udruga, u suradnji s liječnicima, najviše pomaže preko raznih i brojnih humanitarnih akcija tj. prikupljanja sredstva za nabavku vrijedne medicinske opreme, neophodne za liječenje bolesnih mališana sa srčanim manama.

Radi se o neprofitnoj, humanitarnoj udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima osnovanoj 1994. godine u Zagrebu i kao takvoj, jednoj od najstarijih u Hrvatskoj.
Osim razvijanja svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka, udruga pruža potporu njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju, prikuplja sredstva za neophodne uređaje, pomagala i lijekove, osvješćuje građana o tome što znači biti dijete sa prirođenom srčanom greškom ili bolesti, a što znači njihov roditelj ili liječnik te pruža psihološku pomoć  roditeljima djece sa srčanim bolestima i grješkama.

– Mi, roditelji uključeni u Udrugu, ne možemo zamisliti život bez naše djece, ali i njihovih bolesti. Naš se humanitarni rad svodi ne samo na kontinuirano poboljšanje zdravstvenog stanja naše, već želimo utjecati i na boljitak ostale djece. Pritom mislimo na djecu koja će se tek roditi ili su se već rodila kao srčani bolesnici. Današnje darivanje djece na riječkom odjelu kardiologije tek je najmanja gesta kojom možemo, makar na tren, olakšati njihov boravak u bolnici i vratiti im osmjeh na lice – poručuju brižni roditelji iz navedene udruge.

You may also like...