„Oboji slovo – oboji život”: Radionica crtanja fraktalnih crteža

U četvrtak, 2.lipnja, zainteresirani članovi i prijatelji Udruge sudjelovali su na kreativnoj radionici crtanja fraktalnih crteža pod nazivom “Oboji slovo – oboji život”.

U četvrtak, 2.lipnja, zainteresirani članovi  i prijatelji Udruge sudjelovali su na kreativnoj radionici crtanja fraktalnih crteža pod nazivom “Oboji slovo – oboji život”. Radioica je održana u Galeriji studija dizajna u Frankopanskoj 12, Zagreb, a organizirana je u suradnji udruge OPA (Udruga za promicanje vizualne kulture) uz pomoć studenata dizajna. Radionica je organizirana u sklopu Mjeseca kreativnih i kulturnih industrija u organizaiciji HKKKKI.  Samu radionicu je vodila gospođa Martina Kosec, velika prijateljica naše Udruge.
Najprije je djeci predstavljena izložena izložba kreativnih igračaka (radovi studenata Studija dizajna inspirirani hrvatskom baštinom), a zatim smo započeli sa samim crtanjem. Crtanje fraktalnih crteža djeluje umirujuće i potiče kreativnost pa se često koristi u svijetu kao terapija, posebno za djecu. Prvo smo na papire napisali “pozitivne” riječi, a koje vežemo uz bolnicu i liječenje. Tako su se naši crtači odlučili za riječi kao što su:  Mama, Ljubav, Hrabrost, Osmijeh, Nada itd. ,a zatim smo preko tih riječi iscrtavali svoje fraktalne crteže.

Voditeljica nas je naučila mnogo i o bojama, o njihovom značenju i kako djeluju na nas. Naše smo radove bojali u boje koje djeluju ljekovito. Iako je radionica prvenstveno bila namijenjena  djeci, crtali su i roditelji te smo se svi jako uživili u stvaranje naših crteža pa je vrijeme brzo proletilo. Radovi će ubrzo biti objavljeni i nadamo se da ćete uživati u njima.
Ovim putem izražavamo svoju veliku zahvalnost udruzi OPA, a posebno njihovoj predstavnici i  voditeljici radionice gospođi Martini Kosec kao i gospodinu Marku Petraku iz Galerije studija dizajna. Posebno nas veseli što je, i  s njihove strane, iskazana velika volja da se nastavi zajednička suradnja s našom Udrugom i u budućnosti. Neke od fotografija snimila je Ana Vujasić. A svima vama koji još niste probali metodu crtanja fraktalnih crteža želimo od srca da nađete vremena i isprobate njene opuštajuće čari sa svojom djecom, ili sami. Ionako se u svakome od nas skriva jedno dijete.

Više o fraktalima možete pogledati OVDJE.

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *