Predavanje Čakovec “Dijete s prirođenom srčanom griješkom”

Nakon već održanih tribina i predavanja u Zagrebu, Dubrovniku, Sisku i Splitu jedno takvo predavanje održat ćemo i u Čakovcu. 

S obzirom da je Udruga nacionalnog karaktera te okuplja roditelje i liječnike iz svih dijelova naše zemlje (postoji već nekoliko županijskih podružnica po Hrvatskoj), tendencija je upoznati hrvatsku javnost što bolje o problemima djece sa srčanim grješkama i bolestima.

Jedan od tih načina je i održavanje stručnih predavanja.
Kroz našu aktivnost i u okviru osnovnih ciljeva Udruge, uvidjeli smo potrebu edukacija kroz organizirana stručna predavanja po županijama i gradovima diljem Hrvatske.

Nakon već održanih tribina i predavanja u Zagrebu, Dubrovniku, Sisku i Splitu jedno takvo predavanje održat ćemo i u Čakovcu. Predavanje će održati ugledni predavači iz područja pedijatrijske kardiologije i kardiokirurgije (liječnik iz Čakovca, liječnica iz Slavonskog Broda, liječnici Referentnog centra za pedijatrijsku kardiologiju u Hrvatskoj – KBC Zagreb – Rebro ), a svoja će iskustva podijeliti i roditelji djece sa PSG iz Udruge.

Želja nam je ukazati javnosti na činjenicu da je u Hrvatskoj preko 10.000 djece sa bolestima srca, a da ih se godišnje rađa još između 400 – 500.
Kompleksno liječenje i skrb oko te djece ukazuje na potrebu uključivanja velikog broja stručnjaka na svim poljima medicine, te njihovog timskog rada. Zatim uključivanje djelatnika svih drugih ustanova i organizacija u društvu radi kvalitetne i potpune integracije djece sa PSG tijekom njihova života.
Teme predavanja:
„Razvoj Pedijatrijske kardiologije i kardijalne kirurgije u našoj zemlji“(I.Malčić)
„Briga za mala međimurska srčeka“ (E.Glavaš)
„Kvaliteta života djece s prirođenim srčanim grješkama“ (R.Carin)
„Srce na dlanu – prvi dani djeteta sa PSG uz dječjeg kardiokirurga“
(D.Belina)
„Kako reći neželjenu vijest?“ (H.Kniewald)
„Iskustvo roditelja djeteta sa PSG“- roditelji iz Udruge
Popis predavača:

  1. prof. dr. sc. Ivan Malčić spec.pedijatar kardiolog, pročelnik Klinike za pedijatrijsku kardiologiju, voditelj Referentnog centra za pedijatrijsku kardiologiju u RH, sveučilišni profesor – Sveučilište u Zagrebu, KBC Zagreb – Rebro, predsjednik udruge Veliko srce malom srcu;
  2. dr. Edgar Glavaš, dr.med.- spec.pedijatar; Županijska bolnica Čakovec, dječji odjel
  3. mr.sc. Ranka Carin, dr. med.pedijatar – OB „Dr. Josip Benčević“, Slavonski Brod
  4. dr. Dražen Belina, spec. dj. kardiokirurgije, Klinika za kardijalnu kirurgiju, KBC Zagreb – Rebro, član UO udruge Veliko srce malom srcu;
  5. dr. med. Hrvoje Kniewald, spec. pedijatar kardiolog, Klinika za pedijatriju, KBC Zagreb – Rebro, član NO udruge Veliko srce malom srcu;
  6. Roditelj djeteta sa PSG iz udruge Veliko srce malom srcu

Moderatorica predavanja gđa. Gordana Prebeg – voditeljica podružnice Udruge u Međimurskoj županiji.

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)