Povodom festivala srca Bolnica za medvjediće.

Sudjelovali smo na projektu Bolnica za medvjediće kojeg organiziraju dvije neprofitne studentske udruge – EMSA Zagreb (European Medical Students Association) i SSHLZ Zagreb (Studentska sekcija Hrvatskog liječničkog zbora) 

Cilj projekta je smanjiti dječji strah od liječnika i bijelih kuta kroz igru s plišanim medvjedićima i ljubimcima koji imaju ulogu zabrinutog roditelja ili možda odvažnog liječnika koji pomaže svojem pacijentu. 

Zabavna radionica  organizirana je u knjižnici Grada Zagreba Špansko Jug za djecu iz dječjeg vrtića Špansko kojima su budući doktori i roditelji malih srčekovaca posebno istaknuli važnost higijene te pažnje za druge u ovo zimsko doba kad vladaju gripe i virusi , da čuvaju sebe i druge.

Na kraju igre svako dijete dobilo je Diplomu za hrabrost koja služi kao uspomena i podsjetnik na hrabrost koju je pokazalo prilikom liječenja svog medvjedića.

Bilo nam je predivno i zahvaljujemo ovim vrijednim mladim volonterima i studentima,djelatnicima knjižnice ,pedagogu i odgajatelju  vrtićke grupe te se veselimo budućoj suradnji.

You may also like...