Postavljen AVD uređaj u OŠ August Harambašić – Donji Miholjac

Kao rezultat projekta kojeg je pokrenula Udruga “Veliko srce malom srcu”. Na svečanosti, koja je u školi održana u subotu, 5.prosinca 2015., okupili su se svi koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta i postavljanju prvog automatskog defibrilatora u Donjem Miholjcu.

Svakome se može dogoditi da se zatekne kraj osobe kojoj treba pomoći korištenjem AED-a na ulici, radnom mjestu, u sportu ili obitelji. Ako ste prisutni kada se netko pored Vas sruši, izgubi svijest, prestane disati i vi možete pomoći. Uključite aparat i slijedite upute AED-a.
Što je to AED (AVD)?
Početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća pojavili su se automatski vanjski defibrilatori (AED, eng. automatic external defibrillator), a istraživanja su pokazala povećani postotak preživljavanja osoba koji su doživjeli srčani udar, a na njima je primijenjena defibrilacija. Dokazano je da kardiopulmonalna reanimacija i rana defibrilacija mogu uspostaviti organizirani srčani ritam kod osoba sa srčanim zastojem. Dakle, to su uređaji koji vrše analizu srčanog ritma, daju upute spašavatelju i omogućuju defibrilaciju. Video mozete pogledati OVDJE.

Pogledajte fotogaleriju:

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *