Održan Festival srca 2013.

U periodu od 07.-14. veljače 2013. u sedam gradova diljem Hrvatske kroz splet događanja približili smo djecu srčane „ratnike“ građanima naše zemlje.

Udruga veliko srce malom srcu je drugu godinu za redom obilježila tjedan prirođenih srčanih grešaka u djece pod nazivom „Festival srca“

U periodu od 07.-14. Veljače 2013. U sedam gradova diljem Hrvatske kroz splet događanja približili smo djecu srčane „ratnike“ građanima naše zemlje.

Okrenuli smo se edukaciji pa je u Sisku pred dvijestotinjak djelatnika predškolskih i školskih ustanova, centara za socijalnu skrb te liječnika i roditelja održano predavanje koje je bilo na nivou međunarodnih predavanja. Zagreb nije nikako zaostao u tom dijelu, Dječji Vrtić Gajnice je prvi otvorio svoja vrata te je približen pojam djeteta sa srčanom greškom djelatnicima 4 objekta. Čakovec je imao otvorenu tribinu gdje su se dotakli važnih pitanja u životu djeteta sa srčanom greškom.

Dječji vrtić u Metkoviću je čitav tjedan izrađivao prigodne elemente vezane uz Festival srca te su i za kraj našeg „srčanog“ tjedna uveselili djecu kratkom predstavom.

HNK u Osijeku je uz predstavu „Cijena sreće“ koja tematikom povezuje i priča probleme i ljudske sudbine uhvaćene u vrtlog novaca, hitnih operacija…..i dakako sretnim završetkom malog srčanog borca otvorilo svoja vrata za daljnju suradnju te im se ovim putem zahvaljujemo.
HNK U Varaždinu je ugostilo našu Udrugu te ugodna večer pjesme i plesa razgalila je srca svih posjetitelja.
Dom Kulture Prelog je bio domaćin gradskog kazališta iz Čakovca koje je svojom predstavom „Sedam snjeguljica i patuljak“ razveselila mališane okolnih osnovnih škola. U Čakovcu za članove udruge književnica Petrana Sambolek pričala je priču o nastajanju njenih priča.

Prijatelji motoristi iz Osijeka muške i ženske ekipe darovale su krv koja je tekućina života ……, u Čakovcu je malene zubiće pregledavala stomaloginja Tanja Rosić….

Naše majke su spremno opet na niskim temperatura u Varaždinu i Čakovcu bile na trgovima te govorile o svojoj djeci, o potrebi spašavanja tih malenih života….

Cheerleaders su izvodile svoje vratolomije u shooping centru Portanova – Osijek, slavonci su prilazili našem prostoru informirajući se uz pjesmu mlade Deje Pedijavac.

Zagreb je zdušno pjevao poznate i nepoznate pjesme na Karaoke party u Caffe baru Mrav koji nam je također po drugi puta već otvorio svoja vrata…

Zahvaljujemo se svima  koji su sudjelovali u cijeloj organizaciji koja nije laka…zahvaljujemo se roditeljima koji su u svojim zajednicama vukli iz petnih žila da sve bude na vrijeme, zahvaljujemo se liječnicima koji su štandirali, vozili se po snijegu iz dežurstava da bi stigli na predavanja…..i zahvaljujemo se građanima Hrvatske koji su još jednom otvorili svoja srca i kucali zajedno sa nama.

Više pogledajte u našim galerijama Čakovec, Osijek, Zagreb.

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *