Humanitarna modna revija u Čakovcu

U sklopu “Festivala srca”  u hotelu „Park“ u Čakovcu održana je  u subotu, 04.03.2017., velika  akcija pod nazivom “Humanitarna modna revija”.

U sklopu “Festivala srca”  u hotelu „Park“ u Čakovcu održana je  u subotu, 04.03.2017., velika akcija pod nazivom “Humanitarna modna revija” sa ciljem prikupljanja sredstava kako bi se Odjelu pedijatrije osigurala nabavka videogastroskopa čija vrijednost prelazi 50000 eura.  Akciju je pokrenula voditeljica Međimurske podružnice Udruge, gospođa Gordana Prebeg, kojoj zahvaljujemo na ovako velikom trudu i angažmanu.

O važnosti ovog aparata, govore sljedeće riječi:
“Do sada se u našoj ustanovi radila gastroskopija „na živo“ odnosno uz prskanje ždrijela lokalnim anestetikom što se može raditi kod djece koja na to pristanu, ali takva pretraga je bolna, neugodna i često ostavlja traume na djetetu. U modernoj gastroenterologiji gastroskopija se radi uz sedaciju ili u općoj anesteziji i uz pedijatrijski videoendoskop mogli bi uvesti takav oblik pretrage kod naše djece. Sada sva djeca koja imaju indikaciju za gastroskopijom idu u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevu ili na KBC Zagreb Rebro. Nabavkom ovog aparata uvelike bi se smanjila se potreba slanja djece u Zagreb na te pretrage što bi bila ušteda roditeljima ali i zdravstvenom sustavu, a našu ustanovu ŽB Čakovec svrstala među rijetke ustanove u Hrvatskoj koje rade tako modernu pretragu na takav moderan način – objašnjava dr.Šegović Igor, spec.pedijatrije., subspec.ped.gastroenterologije, hepatologije i prehrane.

Specifičnost ove akcije je to da su reviju izlagača nosile medicinske  sestre odjela i ambulante pedijatrije bolnice Čakovec te majke članice naše Udruge.
Uz bogatu tombolu koja se rasprodala u par minuta, svi izlagači-sudionici modne revije su donirali barem jedan proizvod u korist Udruge. Donacijom slika Kristine Tot Kaša i Krešimira Raka te skulptura od skrep metala Matije Kozića i njegovih prijatelja koje su stavljene u prodaju te večeri prikupio se novčani iznos od 15 000 kuna, a kako akcija prikupljanja još traje, svakodnevno na račun Udruge stižu uplate.
Svoj glazbeni doprinos dali su i ženska vokalna skupina udruge Veseli Međimurci, Lea Šprajc, Martina Roža, a cijeli program je vodila voditeljica Aleksandra Ličanin.
Moramo spomenuti i donaciju tvrtke Oriflame kao i besplatno šminkanje svih manekenki studija ljepote INN iz Čakovca, donaciju razglasa od strane glazbene agencije LOOP, donaciju jaglaca OPG Herega iz Lurdbrega, fotografa i snimatelja Igora Lesara.  Gosti su uživali  u velikoj torti kao šećeru za kraj koja je donacija Srednje škole “Prelog”.

Organizatorica, gospođa Prebeg poručuje sljedeće:”zajedno možemo stvarati čudesa, kad se glave skupa stave, kada srca rade u istom ritmu, kada imamo zajednički cilj, nitko i ništa nas ne može zaustaviti, kad se medicinske sestre pretvaraju u manekenke, kada po pisti uz njih šeću i Ravnatelj bolnice, i Predsjednik Udruge i svi liječnici Pedijatrije Čakovec, gradonačenik grada Čakovca, kada majke sa svojim srčanim ratnicima, neke i sa samo pola srca, šeću pistom sa ogromnim osmijehom i ponosom, nema ljepšeg vatrometa!”

Popunjena mjesta potvrda su da  je ova akcija pun pogodak, a posebno nas raduje što je akciji prisustvovalo i novo Predsjedništvo Udruge, dr. Dražen Belina i gospođa Barbara Vidović Brzaj kao i da su došli  i iz Ravnateljstva bolnice pa i  sam gradonačelnik. Time se naglašava važnost ovakva događanja. Video možete pogledati OVDJE.

Svima koji su sudjelovali u organizaciji, svim donatorima i svakom gostu – hvala Vam od srca.

Pogledajte fotogaleriju:

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)