GRAD ZAGREB PREDAO NOVI STAN NAŠOJ UDRUZI

Dana 19.09.2019. održana je svečana primopredaja ključeva novog stana Udruzi Veliko srce malom srcu na zagrebačkim Vrbanima, u Kuzminečkoj 4/IV, u kojem će se omogućiti smještaj roditelja djece koja dolaze na liječenje u Zagreb. Stan je Udruzi ustupio na korištenje Grad Zagreb. Svečanoj primopredaji prisustvovali su član Upravnog odbora udruge Dr. Hrvoje Kniewald i dopredsjednica Barbara Brzaj, prim.dr.sc. Željka Josipović-Jelić dr.med u ime Gradonačelnika Grada Zagreba, Gordana Prebeg, voditeljica Međimuske podružnice, Mirela Dežman, voditeljica Zagrebačke podružnice i Vlatka Vrček Krajačić, voditeljica Krapinsko-zagorske podružnice. Ovaj vrijedan doprinos Grada, osim mogućnosti besplatnog smještaja i materijalne pomoći roditeljima koji nisu iz Zagreba, ujedno je i svojevrsna psihološka pomoć u tim teškim trenucima, kako se ne bi osjećali potpuno sami u problemima s kojima se suočavaju.

Dr.Kniewald i gđa. Brzaj predstavili su rad Udruge uz posebnu zahvalu svima, koji su sudjelovali u donacijskom programu. Uz mnoge poteškoće s kojima se Udruga susreće, ova donacija od iznimne je vrijednosti kako za roditelje tako i za oboljelu djecu. Njima roditeljska blizina može značajno utjecati na sam proces liječenja i ozdravljenja, dodala je gđa. Brzaj, a dr. Kniewald je napomenuo da je rad udruge Veliko Srce malom srcu jako važan zbog pružanja cjelovite potpore roditeljima, suočenima s oštećenjima srca svoje djece. No osim medicinske skrbi jako je važna mogućnost da roditelji podijele iskustva i dobiju informacije od drugih roditelja, koji prolaze ili su prošli kroz iste situacije.

U ime Gradonačelnika Grada Zagreba prisutnima se obratila zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, prim.dr.sc. Željka Josipović-Jelić dr.med te istaknula: „Već dugi niz godina Grad Zagreb pogotovo u mandatu Gradonačelnika Milana Bandića jako puno ulaže u javno zdravstvene, humanitarne i socijalne aktivnosti kroz niz svojih projekata i programa. Osobitu važnost Grad Zagreb i Gradonačelnik kao i resorni uredi posvećuju ranjivim skupinama sugrađana među kojima su svakako djeca sa srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. “Svjesni smo da zajedno možemo unaprijediti svakodnevno življenje djece i roditelja koji brinu o njima, jer prema podacima koje imamo u Republici Hrvatskoj ima više od 10.000 djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima, a godišnje ih se rađa još 500. Iz tog razloga Grad Zagreb u kontinuitetu radi na podizanju svijesti i pomaganju onima kojima je to najpotrebnije, prvenstveno djeci, ali i njihovim roditeljima“.

U ime svih roditelja obratila se gđa Gordana Prebeg, voditeljica Međimurske podružnice: “Dragi svi, vjerujte da moje srce danas kuca jednako snažno kao i onog dana kad mi je dijete bilo na operaciji, no onda od tuge i straha, a danas od sreće i ponosa! Jer uspjeli smo, mi roditelji, svi zajedno i dobili još jednu veliku bitku a to je ovaj stan! Ujedinjeni u udruzi, od istoka, zapada, sjevera i juga, kao JEDNOG SRCA BIT, zajedničkim snagama pomažemo onima koji će tek doći, a pomažući drugima pomažemo i sebi, jer nema veće pobjede nego iz vlastite boli i straha krenuti pomagati drugima! Naši sati volontiranja ne mjere se u satima, danima, tjednima, već  mjesecima pa i godinama i nema tog materijalniog dobra kojima bi se to moglo platiti, najveća plaća su rezultati koje udruženi, svi zajedno, kao jedinstvena udruga u Hrvatskoj ako ne i jedina, postižemo, i jedni druge potičemo, dižemo! Tako jedinstveni pristupili smo i akciji opremanju stana, i eto u nepunu godinu dana to i uspjeli! Zato zahvaljujem u ime svih voditelja naših podružnica, svim roditeljima uključenima u akcije i svim donatorima, kako s područja međimurske županije, tako i svima ostalima!”

U donacijski program uključili su se brojni sponzori koji su sudjelovali u uređenju stana Lesnina, Pevec, Bauhaus, Violeta, Drvni centar Filo, Grad Mursko Središće zajedno sa gradonačelnikom g. Draženom Srpakom, g. Branko Ognjenović – RENATO – Kuhari bez granica,  g. Denis Dumančić – LETEĆI ODRED, Adria Media, Općina Tovarnik, Zajednica Talijana Dante Moslavina i Sportski atletski klub Maratonjare, a veliko srce pokazala je i tvrtka Julius Meinl, koja će u sklopu svoje globalne kampanje Meet With A Poem za svaki napisani stih donirati Udruzi 4 kn. Marko Crnogorac, direktor i član Uprave Julius Meinl Bonfanti d.o.o., istaknuo je kako Julius Meinl oduvijek nastoji kroz svoj brend promovirati vrijednosti kao što su ljubav, empatija i inspiracija.

Photo: Robert Gaspert

You may also like...