Dajmo životu priliku kucati !

Kada dijete koje ide u treći razred Osnovne škole pokrene Humanitarnu akciju, ostanete bez riječi.

Prenosimo Vam pismo učitelja Daria Martinović iz Osnovne škole dr. Vinka Žganca, Zagreb. Humanitranu akciju je pokrenula Una Dedić sestra dječaka sa srčanom greškom.

„Dajmo  životu  priliku  kucati !“

Svake godine, zadnji dan prvog polugodišta, učenici našeg razreda međusobno  se darivaju. Svatko od nas kupio bi po neku sitnicu. Lijepo bi to upakirali,  a onda bi, sistemom tombole, izvlačili brojeve i otkrivali što smo to dobili i od koga. Želja nam je bila da ovaj prosinac izgleda nešto drugačije. Već od prije u naše ruke je dospio letak Udruge „Veliko srce malom srcu“. Rodila se ideja o pokretanju akcije koju smo mi nazvali „ Dajmo životu priliku kucati“. Brzo smo se složili oko toga, jer ovo nije prvi put da pokazujemo tko smo, kakvi smo i  kakvo srce imamo.
Zamislili smo  da akciju provedemo u našem razredu. Doznavši za to ubrzo su nam se priključili učenici i njihove učiteljice ostalih trećih razreda.
A već nakon tjedan dana „virus“ darivanja proširio se cijelom školom.
Divno je gledati ta mala, ozarena lica kada vam priđu i na dlanu svoje ruke pokažu kunu, dvije ili pet s riječima : „Umjesto za sok dajem  za srce.“
Potvrda da smo pokrenuli pravu stvar, bilo  je gostovanje dr. Hrvoja Kniewalda 26.11.2013.  koji je na vrlo jednostavan način, dječjim jezikom, rekao nešto o tome kako je postao liječnik, kako izgleda njegov rad u bolnici s djecom, Udruzi u kojoj djeluje, srcu, organu koji je vrlo važan u životima svih nas.
Bilo je raznoraznih pitanja koja su pljuštala sa svih strana. Dr. Hrvoje je na njih strpljivo odgovarao, posebno na ona koja su uslijedila nakon predavanja gdje su mnogi  učenici željeli ispričati svoje dojmove o susretu s liječnicima, bolnicom i sl.

Kuna po kuna i vrećica u koju skupljamo novac već je otežala. Neće biti puno, ali će biti od srca. U našim srcima već se rađaju nove ideje.
Sretni smo što smo postali  mali dio / jednog / VELIKOG  srca                                   .

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *