Festival srca 2019 – OSJEČKO-BARANJSKA I VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Festival srca 2019. ove smo godine otvorili u našoj Slavoniji.

U glazbenim školama u Vinkovcima, Vukovaru, Đakovu, Osijeku i Donjem Miholjcu, održao se koncert pod nazivom ‘‘Slušaj glazbu moga srca‘‘ u povodu otvorenja Festivala srca, Svjetskog tjedna djece s urođenim srčanim greškama a svi su započeli istovremeno.

Osnovna glazbena škola pri Osnovnoj školi “August Harambašić” Donji Miholjac svojim malim srčanim borcima pružila veliku podršku koncertom ‘‘Slušaj glazbu moga srca‘‘, svirajući na klaviru, tamburi, gitari i harmonici, pred prepunom Velikom vijećnicom Dvorca Mailath u Donjem Miholjcu. Ono što je koncert učinilo posebnim je nastup dvojice malih srčanih boraca Marina Mikića i Ivana Galovića, koji su svojim muziciranjem otvorili koncert.

Osnovna glazbena škola pri OŠ ‘‘Ivan Goran Kovačić ‘‘ Đakovo održala je koncert za mala hrabra srca pod nazivom ‘‘Slušaj glazbu moga srca‘‘ i time dala svoj doprinos u širenju svijesti o postojanju problema djece s prirođenim srčanim greškama i drugim bolestima srca. Voditelj Sandro Funarić u suradnji s prof. Marijanom Matijević i ostalim kolegama glazbenicima svojim velikim zauzimanjem razveselili su Đakovčane u punoj dvorani Florentini u Đakovu. Iznenađenje gledateljima bio je dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva Lipa pod ravnanjem prof. Marijane Matijević.

Mramorna dvorana Gradskog muzeja Vukovar bilo je mjesto gdje je održan veliki koncert Glazbeno-plesnog odjela pri OŠ „Dragutin Tadijanović“ iz Vukovara. Osim velikog broja sudionika, na koncertu je zasvirao na bisernici “Divljeg jahača” mladi glazbenik Ivan Varga za svoju sestru Anu, koja je prošla tri teške operacije srca.

Prof. Nensi Krupić uz potporu ravnateljice, prof. Sunčane Bašić u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku organizirala je glazbeni koncert ‘‘Slušaj glazbu moga srca‘‘. Na koncertu u Osijeku pod mentorstvom prof. Darija Hleba zasvirala je Lana Tisaj, polaznica Umjetničke škole Beli Manastir. Lana je svojom glazbom pokazala još jednom ljubav prema bratu i sestri koji su srčani borci i stala uz njih u njihovoj borbi za svaki novi otkucaj srca.

U prepunoj dvorani Glazbene škole Josipa Runjanina u Vinkovcima održan je veliki koncert ‘‘Slušaj glazbu moga srca‘‘ na incijativu prof. Petre Marković i uz potporu ravnatelja Darka Domaćinovića. Učenici ove škole svirali su na klaviru, flauti, gitari, a imali smo i nastup solo pjevanja kao i nastup harmonikaškog orkestra koji su svirali za svog jednog člana.

U subotu 09. veljače održan je dobrotvorni Zumabton u Vili Tovarnik na samom istoku Hrvatske pod sponzorstvom Općine Tovarnik  Zumbathonu su sudjelovali licencirani Zumba treneri iz svih krajeva naše Slavonije – Jelena Mravlinčić, Ivana Pavlović, Marija Kovač, Snježana Krnjajić, Maja Matiša, Slađana Pandžić, Natalija Kurtz, Andrea Mudnić i Ivan-Roko Jurić, te brojni mještani iz Tovarnika okolice. Dobrotvorni Zumbaton održan je s ciljem da se sva prikupljena sredstva doniraju udruzi Veliko srce malom srcu za opremanje stana za roditelje čija su djeca na liječenju na Odjelu pedijatrijske kardiologije u KBC Zagreb.

Udruga Veliko srce malom srcu i Općina Tovarnik zahvaljuju se  svima što su se odazvali na Zumbathon, sudjelovali u višesatnom zabavnom vježbanju i plesu i pokazali  kako imaju veliko srce za mala srca.

U nedjelju 10. veljače u Portanovi se održala hvalevrijedna manifestacija na kojoj su nastupili Osječki zumbići, Plesni klub KIK, Zumba kids i, na radost svih malih posjetitelja, zabavni mađioničar Mato Lukačević.

U suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara-Podružnice Opće županijske bolnice Vinkovci održana je dobrotvorna predstava 14. veljače u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u Vinkovcima.

Kazalište Mika Živković iz Retkovaca odigralo je svoju nagrađivanu predstavu Blatne duše nastale prema motivima djela Ivana Kozarca u dramatizaciji i režiji Marka Sabljakovića. Izvrsni mladi i već nagrađivani glumci u predstavi, Zdravko Šinjori i Slavica Varga još su jednom pokazali svu raskoš glumačkoga talenta na kazališnim daskama, ali i veliko srce poklonivši svoju predstavu u dobrotvorne svrhe. Publika je njihovu igru pratila u potpunoj tišini te na samome kraju nagradila ih dugim i toplim, zasluženim pljeskom!

Hvala svima na organizaciji događaja za našu udrugu i hvala svima koji su donirali sredstva za opremanje Odjela za pedijatriju Opće županijske bolnice u Vinkovcima.

You may also like...