Donacija Holter EKG Županijskoj bolnici Čakovec – odjelu pedijatrije

U  petak 11.11. 2016., na odjelu pedijatrije Čakovečke bolnice izvršena je svečana primopredaja uređaja 24-satni holter EKG-a , kojeg je donirala udruga Veliko srce malom srcu.

Donacija Holter EKG Županijskoj bolnici ČakovecU ime udruge uređaj je predao prim. Dalibor Šarić, pedijatrijski kardiolog KBC Rebro i voditeljica međimurske podružnice Gordana Prebeg , a svečanosti je nazočio i dr. Dražen Belina, kardiokirurg KBC Rebro.
Radi se o holteru EKG – aparatu koji kroz 24h kontinuirani snima rad srca, te je od iznimne važnosti u dijagnostici i kontroli rada srca naših malih pacijenata.

Odjel ima jedan ovakav uređaj koji je dotrajao te nije adekvatan za daljnju uporabu. U ime odjela uređaj su primili dr. Dejan Balažin nefrolog, šef pedijatrije Čakovec, dr. Edgar Glavaš, uskoro prvi međimurski pedijatrijski kardiolog, dr. Igor Šegović gastroenterolog pedijatrije Čakovec i glavna sestra Dijana Farkaš. Primopredaji su se na odjelu pridružili i roditelji, članovi udruge Veliko srce malom srcu, volonteri međimurske podružnice. Ovom prilikom želimo zahvaliti članovima Upravnog i Nadzornog odbora udruge Veliko srce malom srcu koji su ovom donacijom pokazali VELIKO srce za naša MALA međimurska srčeka te time pokazali da se “dobro dobrim vraća”!

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *